Εστίες ψησίματος χρήσιμες συμβουλές

 

Αν κάτω από τις εστίες βρίσκεται ένα συρτάρι, δεν επιτρέπεται να τοποθετηθούν μέσα σε αυτό εύφλεκτα υγρά η αντικείμενα, όπως π.χ. κάθε είδους σπρέι.

Αν σκοπεύετε να τοποθετήσετε στο συρτάρι θήκες για μαχαιροπήρουνα, αυτές θα πρέπει να είναι κατασκευασμένες από θερμοανθεκτικό υλικό.

Αποφύγετε να πέσει ζάχαρη, καθώς και πλαστικό η αλουμινόχαρτο πάνω στο καυτό κεραμικό γυαλί. Αυτά τα υλικά λιώνουν, κολλούν έντονα και όταν κρυώσει η κεραμική επιφάνεια μπορεί να προκαλέσουν ρωγμές η μόνιμες αλλοιώσεις της επιφάνειας. Αν πέσουν κατά λάθος αυτά τα υλικά πάνω στις κεραμικές εστίες, διακόπτετε τη λειτουργιά της συσκευής και απομακρύνετε τα, όσο είναι ζεστά με τη βοήθεια της ειδικής σπάτουλας/ξυστρας κεραμικών επιφανειών. Προσοχή υπάρχει κίνδυνος εγκαύματος. Καθαρίστε ακόμα μια φόρα τις εστίες όταν αυτές κρυώσουν.

Χρησιμοποιείστε για τον καθαρισμό την ειδική κρέμα κεραμικών και το πανί με μίκρυνες.

Προτιμήστε συσκευές που το μεγαλύτερο μέρος τους αποτελείται από πιστοποιημένα ανακυκλώσιμα υλικά γιατί έτσι έχουμε: λιγότερη κατανάλωση πρώτων υλών, αρά μειωμένο όγκο απορριμμάτων, αρά οικονομία και οικολογία.