Νερό

Νερό

Σκληρότητα

Στο νερό, έχουν συνήθως σημαντικές ποσότητες όξινου θειικού, χλώριο και νιτρικά άλατα ασβεστίου, καθώς και μικρές ποσότητες άλλων ανιόντων και κατιόντων. Η παρουσία των ιόντων ασβεστίου (Ca + +) και ιόντα μαγνησίου (Mg + +), λόγω των διαλυτών αλάτων, δίνει το λεγόμενο σκληρότητα του νερού. Το χωριό του Ca + + και Mg »που αναλογούν στους διττανθρακικών ονομάζεται προσωρινή σκληρότητα, επειδή ιζημάτων ως CaCO3 και Mg (OH) z όταν το νερό βράζει. Το τμήμα του Ca + + και Mg + +, ωστόσο, λόγω της χλωριούχα, θειικά και νιτρικά άλατα, τα οποία δεν ίζημα μετά το βρασμό και να παραμείνουν στη λύση, η σκληρότητα είναι μόνιμη. Το άθροισμα των δύο παρέχει τις συνολικές σκληρότητας. Το ποσό του Ca + + και Mg + + εκφράζεται παραδοσιακά στη γαλλική μοίρες (° F). Ένας γάλλος βαθμό σκληρότητας αντιπροσωπεύει το περιεχόμενο του Ca + + και Mg + + στοιχειομετρικά ισοδυναμεί με 1 g CaC03, σε σύγκριση με 100 λίτρα HOa20 ° C.
Το σκληρό νερό μπορεί να προκαλέσει καταθέσεις στους τοίχους των συστημάτων ψύξης και τους λέβητες, μειώνει την αποτελεσματικότητα της μηχανής. Ακόμη και η προετοιμασία ορισμένων τροφίμων είναι πολύπλοκη.
Η σκληρότητα του νερού μπορεί να μειωθεί με το πέρασμα σε μια ρητίνη ανταλλαγής ιόντων. Αυτή αποτελείται από ένα πολυμερές που περιέχει ιόντα νατρίου (Na +) που ανταλλάσσονται, σε συνάρτηση με τα ιόντα ασβεστίου και μαγνησίου του νερού. Τα ιόντα ασβεστίου και μαγνησίου, επομένως, διατηρήθηκαν και στη ρητίνη, το οποίο στη συνέχεια αναγεννημένη από την θεραπεία με ένα υδατικό διάλυμα, το συμπυκνωμένο χλωριούχο νάτριο (επιτραπέζιο αλάτι).

Πόσιμο

Για το πόσιμο νερό οικιακής χρήσης και πρέπει να αποτελείται ώστε να είναι αποδεκτή και ανεκτή από τον ανθρώπινο οργανισμό, κατάλληλη για το μαγείρεμα, το πλύσιμο των ρούχων κ.λπ.. Πρέπει επίσης να βακτηριολογικό καθαρά.
Η αποδοχή και η ανοχή του νερού εξαρτάται από τη χημική σύνθεση και τα φυσικά χαρακτηριστικά.
Υγιεινολόγοι έχουν συστήσει τα όρια της σύνθεσης. Τα όρια αυτά συνιστάται, αλλά μερικές φορές χρησιμοποιούνται ως πόσιμο νερό με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά.
Η αμμωνία ουσίες και τα νιτρώδη άλατα, από μόνες τους δεν είναι επιβλαβή, αλλά είναι ένας χρήσιμος δείκτης της ρύπανσης, δεδομένου ότι εκπροσωπούν τα διαδοχικά στάδια της αποσύνθεσης, σε αντικατάσταση της πρωτεΐνης στους ζωικούς οργανισμούς. Νιτρικά άλατα μπορεί να γίνει ανεκτή, διότι, αν και γενικά η ίδια πηγή αναφέρει ότι η διαδικασία της αποσύνθεσης έχει ολοκληρωθεί. Είναι ενδεικτικό της μόλυνσης μάλλον απομακρυσμένο.
Το πόσιμο νερό πρέπει να είναι άχρωμο, διαυγές, χωρίς οσμές ή δυσάρεστες γεύσεις. Η θολότητα συχνά συνοδεύεται από τη δυνατότητα της ρύπανσης, όπως τα σκοτεινά νερά, είναι γενικά η επιφάνεια πηγή. Η θερμοκρασία δεν πρέπει να είναι πάρα πολύ για τη γεύση του γίνεται λιγότερο αποδεκτή.
Η μικροβιολογική ανάλυση, καθώς και τον προσδιορισμό και τον αριθμό των βακτηρίων στο νερό, αποκαλύπτει την παρουσία των παθογόνων μικροβίων και τα μικρόβια. Αυτά, αν και αβλαβείς από μόνες τους υποδεικνύουν μια πιθανή μόλυνση από λύματα.